Sipos Tamás

Sipos Tamás

Pszichológus

Bemutatkozás

Sipos Tamás vagyok okleveles pszichológus. Pályafutásomat villamosmérnökként kezdtem, szoftverfejlesztőként helyezkedtem el. A munka során azonban fokozatosan rájöttem, hogy engem igazán az emberi vonatkozása érdekel a rám bízott feladatoknak. Belevetettem magam az önismeretbe, hosszas önvizsgálat után végül elköteleződtem a pszichológia iránt, hivatásra leltem és azóta is keresem az új fejlődési lehetőségeket.

Gyakran veszem észre magam, hogy gondolataim emberi kapcsolatok körül forognak. Elementáris kíváncsiság fog el mások belső világa iránt, szívesen hallgatok és figyelek. Az az út, amit egy klienssel tehetek meg a változás felé, az hogy ott lehetek vele, mikor a problémáin dolgozik és segíthetek neki ebben, az nagyon megtisztelő és értékes számomra.

Kortárs segítőként főként fiatal felnőttekkel dolgoztam, de megfordultak nálam középkorú másoddiplomás egyetemisták is. Több mint 500 óra önismereti munkával a hátam mögött úgy gondolom a segítőnek fontos a fő munkaeszközét, a személyiségét, folyamatosan fejleszteni.

Munkám során külső szemlélőként új szempontokat vihetek azokba a helyzetekbe, amiket te már töviről-hegyire ismersz. Támogatással, visszajelzésekkel kísérhetlek téged egy folyamat (pl. munkahelyváltás) közben. Segíthetek nehéz események feldolgozásában, az érzelmi egyensúlyod megőrzésében, visszaállításában. Különös figyelmet fordítok arra, hogy megértsem, neked milyen jelentést hordoznak életed különböző eseményei. Emellett szaktudásommal, empátiával és mély odafigyeléssel segítek eljutni a célodhoz.

Témák amikben segíthetek:
- életvezetési elakadások
- pályaorientáció, karrierváltás
- kommunikációs készségek fejlesztése
- konfliktuskezelés
- párkapcsolati nehézségek
- önismeret és önelfogadás fejlesztése
- stresszkezelés, szorongás

Rendelési idő

- kedd: 16:00-20:00
- csütörtök: 16:00-20:00
- online: előzetes egyeztetés szerint

Személyes elérhetőség

Tanulmányok

Okleveles pszichológus

2018-2023 – Károli Gáspár Református Egyetem

Szakmai tapasztalat

Kortárs segítő

2019-2023 – SOULító Kortárs Segítő Szolgálat