Tótok Veronika

Tótok Veronika

pszichológus, coach

Bemutatkozás

Tótok Veronika vagyok, munka és szervezet szakpszichológus.

Pszichológiai tanulmányaimat követően HR szakemberként kezdtem szakmai pályafutásomat. Az elmúlt 8 évben dolgoztam toborzással, kiválasztással foglalkozó HR területen, részt vettem vállalati képzésekkel, egyéni és csoportos fejlesztésekkel kapcsolatos projektekben.

Szakmai identitásunk fejlődése egy folyamat, ami soha nem egyenletes, létrejöhetnek kisebb - nagyobb elakadások. Kilépő interjúk készítése során megtapasztaltam, hogy az önmagunkra történő reflektálás képessége, valamint az önismereti munkára való nyitottságunk mértéke meghatározza munkánkkal, munkahelyünkkel kapcsolatos nehézségeink kimenetelét. Legtöbbször a szervezettől távozó kollégák nem csak a szervezetet hagyják maguk mögött, hanem saját elégedetlenségük kiváltó okát is. Pedig az elégedetlenségből adódó kiégés elkerülhető, ha önmagunkat helyezzük életünk fókuszába.

Már a kezdetektől fogva elkötelezett voltam a munkahelyi mentális egészségfejlesztés iránt. Szerettem volna támogatni a hozzám forduló, fejlődni vágyó kollégákat, viszont a pszichológiai tanácsadás nem állt hozzám annyira közel. Ezért elkezdtem ismerkedni a coaching módszertanokkal. A szakmai életemet nagyban befolyásoló saját élményekkel gazdagodtam ügyfélként, ezért a coaching módszertanokat nagyon megszerettem. Mint coach, fantasztikus érzés megtapasztalni azt, amikor az ügyfél tudatosítja: valóban önmaga a saját problémáinak a legjobb, legkompetensebb szakértője. Ezáltal pedig fokozatosan elkezd egyre jobban hinni és bízni önmagában.

A coaching ülések során szakmai tapasztalatomat és pszichológiai háttértudásomat is felhasználva nyújtok támogatást elsősorban munkavállalóknak szakmai nehézségek és munkahellyel összefüggő problémák kapcsán.

Fordulj hozzám bizalommal, ha…
- munkahelyi kapcsolataid nem kielégítők a számodra
- szeretnéd definiálni és megélni a munka és magánélet egyensúlyát
- elakadtál a szakmai önmegvalósításhoz vezető utadon
- munkahelyváltással kapcsolatos dilemmák gyötörnek
- kiégéshez vezető tüneteket észlelsz magadon (pl. sokat stresszelsz a munkád miatt, nehezen húzod meg a határaidat stb.)
- nem érzed úgy, hogy a munkahelyed biztonságos közeg a számodra.

Rendelési idő

- péntek: 8:00-12:00
- online: előzetes egyeztetés szerint

Személyes elérhetőség

Tanulmányok

Gestalt coaching mesterkurzus

2024

Coaching módszerek pszichológusoknak

2022-2023

150 óra pszichodramatikus önismeret

2023 - Magyar Pszichodráma Egyesület - Dr. Fadgyas Ildikó és Szabó András vezetésével

Munka és szervezet szakpszichológus (szervezet specializáció)

2019-2022 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Megoldásközpontú brief coach

2017-2018

Munka és szervezet pszichológia MA

2015-2017

Szakmai tapasztalat

Szervezetfejlesztő tanácsadó, pszichológus, coach

2021- Future Plans Hungary Kft.

Junior szervezetfejlesztő tanácsadó, pszichológus

2019-2020 - Team Elefánt