A motiváló célkitűzés alapja

A motiváló célkitűzés alapja

Az év eleje sokak számára a célkitűzésről és a fogadalmakról szól. Mi hiszünk benne, hogy mindez akkor működhet jól, ha alapos összegzés és értékelés előzi meg.

Ha tehát te is épp azon dolgozol, hogy motiváló célokat fogalmazz meg a 2024-es évre, gondold át a következőket:

  • Mi az, amit szeretnék továbbvinni a tavalyi évemből?
  • Mivel vagyok leginkább elégedett?
  • Mi az, amit kudarcnak éltem meg?
  • Milyen akadálya(i) volt(ak) annak, hogy elérjem a célom?
  • Mi az a képességem, ami segíthet vagy segíthetett volna?
  • Kire/mire tudok támaszkodni egy nehezebb időszakban?

Ez a néhány kérdés segíthet reálisabban látni az elmúlt évet és akár az idei fókuszod is kirajzolódhat, ha megválaszolod őket. Ha erre a pontra jutottál, még mindig ne állj meg!

A legtöbb tervezési hiba abból fakad, hogy az emberek nem nézik meg, MIÉRT is szeretnék elérni a kitűzött célt. Valóban egy vágyott célt fogalmaztak meg vagy „csak” egy reális, mérhető állomást?

Arra biztatunk, hogy ne ess bele ebbe a hibába és foglalkozz a miérteddel! Ennek pedig legjobb módja, ha mélyíted az önismereted: felméred a képességeidet, erőforrásaidat és természetesen az értékrendedet is tisztázod.

Legyen a január egy „inkubűciós időszak”, amikor az energiádat önmagad alaposabb megismerésébe fekteted ahelyett, hogy rohannál olyan célok után, melyek nem is biztos, hogy érdekelnek.

Ha kedved kaptál a valóban fontos célok megfogalmazásához, csatlakozz önismereti kihívásunkhoz a facebook vagy az instagram oldalunkon!

Vélemény, hozzászólás?