Hogyan javíthatod a hangulatod perceken belül? – Instant boldogság tippek

Hogyan javíthatod a hangulatod perceken belül? – Instant boldogság tippek

Félreértés ne essen, nem gondoljuk, hogy minden percben a boldogság elérése a cél. Nem. A negatív vagy akár a semleges érzések is hozzátartoznak a mindennapokhoz. Az lenne természetellenes, ha nem éreznénk ilyesmit.

Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy valamilyen szinten felelősek vagyunk a saját érzelmi állapotunkért. Rengeteg tapasztalattal bírunk arról, hogy mi tesz minket boldoggá. Ezt felhasználva képesek vagyunk aktívan is szabályozni az érzéseinket.

Ebben a bejegyzésben olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyek segítenek rövid időn belül is pozitív irányba terelni a hangulatunkat.

Hallgass zenét!

A zene számos jótékony hatással bír a mentális egészségünkre nézve. Képes különböző érzelmi állapotot aktiválni (pl. boldog emlékek felidézése útján), de önmagában a ritmus, a dallam is befolyásolja az érzéseinket. Leginkább a stressz-csökkentő hatása miatt szokták javasolni, de remek motivációs, aktivizáló eszköz is lehet. Ha megnyugvásra van szükséged, hallgass lassabb számokat, ha viszont energizálni szeretnéd magad, a gyorsabb zene lesz segítségedre.

Válts nézőpontot!

Sokszor a „rossz” hangulat mögött az elégedetlenség érzése áll. Ha ez rád is jellemző, érdemes a hiányok helyett arra koncentrálnod, hogy mi mindened van, miért lehetsz hálás. Vagy egész egyszerűen: mi az, amit már elértél, ami pozitív a napodban. A boldogsághoz sokszor ennyi is elég.

Válassz reális referencia pontot!

Szinte mindannyian beleesünk abba a csapdába, hogy másokhoz hasonlítjuk magunkat. A legjobb lenne ezzel leszámolni, de legalábbis reálisabb viszonyítási pontokat választani. Például ahelyett, hogy a lakásodat az angol királyi család nyári rezidenciájához hasonlítanád, válassz inkább egy ismerőst, vagy a korábbi lakhelyedet.

A boldogság benned van

Biztosan megfigyelted már, hogy mik azok a dolgok, amik örömet okoznak neked. Használd ezt a tudást! Készíts egy listát ezekről és ha rosszabb passzban vagy, egyszerűen csak válassz egyet az örömteli tevékenységek közül!

A tippeket olvasva biztosan észrevetted, hogy a közös pont az aktivitás 🙂

Ha motiválni szeretnéd magad vagy „felturbóznád” a hangulatod, érdemes az energiaszinted növelésével kezdeni a dolgot. Ezt az ökölszabályt alkalmazva könnyen testreszabhatod a javaslatainkat.

Azonban ha úgy érzed, hogy

  • a negatív érzések eluralkodtak rajtad,
  • már nem okoznak örömet azok a tevékenységek, amik korábban feltöltöttek,
  • nehezen vagy egyáltalán nem tudsz nézőpontot váltani,
  • beszűkült a világod,

akkor érdemes pszichológusi segítséget kérned. (Ismerd meg a csapatunkat ide kattintva.)

Leave a Reply