Sue Johnson: Ölelj át!

Sue Johnson: Ölelj át!

A nagy konfliktusok és a súlyos párkapcsolati nehézségek középpontjában mindig az érzelmi eltávolodás áll; ugyanakkor a biztonságos, szeretetteljes és tartós szerelem egyáltalán nem lehetetlen, ha ismerjük, milyen terepen mozgunk. 

Sue Johnson: Ölelj át! – 7 lépés az életre szóló szerelemért

Felnőttként a párkapcsolatunk válik a kötődés legfontosabb terévé. Ez az a terület, ahol szeretnénk minél több érzelmi szükségletünket megélni, kielégíteni. Például az elfogadás iránti igényt, a szeretetet, a biztonságot.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, éreznünk kell, hogy a másik elérhető (nyit felém), válaszkész (reagál a közeledésünkre) és érzelmileg is bevonódik.

Ha ezek valamelyike sérül, vagyis növekvő távolságot élünk meg a kapcsolatunkban, az elakadásokhoz és konfliktusokhoz vezethet. Manapság kifejezetten nagy a nyomás, hogy eldöntsük, érdemes-e esélyt adni egy kapcsolatnak, így sokszor az első konfliktusok vízválasztóvá is válnak. Holott egyáltalán nem biztos, hogy a pár „nem illik össze”, könnyen lehet, hogy csak az ideális közelséget-távolságot kell visszaállítaniuk.

Ennek felismeréséhez és megvalósításához ad gyakorlati útmutatót Sue Johnson kötete.

Kiknek ajánljuk?

  • egyedülállóknak és pároknak egyaránt
  • azoknak, akik vissza-visszatérő kapcsolati konfliktusokkal küzdenek
  • akik szeretnék jobban érteni a legjellemzőbb kapcsolati játszmákat
  • akik minőségi időt töltenének együtt és fontos számukra az önfejlesztés kapcsolati szinten is

Még több véleményért kattints IDE.

Leave a Reply